Techedge Wideband Lambda

TechEdge 

Er zijn veel verschillende Wideband-Lambda systemen. We hebben er vele getest en zijn over een aantal systemen niet tevreden. Bijvoorbeeld de veel aangeboden LC-1 welke steevast na enkele maanden kapot gaat en voor die tijd veel storingen geeft. En helaas ook de goedkope maar instabiele JAW welke optioneel in onze KDFI zit (liever niet gebruiken....). Een aantal andere systemen zoals Zeitronics, PLX en Dynojet deden het goed tot zeer goed, maar zijn nogal prijzig of onhandig als package.

 

Tech Edge
Tech-Edge Wideband Lambda Systems

De wideband Lambda systemen van Tech-Edge geven een goede performance en uitstekende kwaliteit tegen een redelijke prijs. De range is zeer uigebreid zodat er voor iedereen een goed systeem beschikbaar is. In tegenstelling tot diverse concurerende merken heb ik deze systemen nooit kunnen betrappen op "crashen". De electronica is uiterst robuust. U koopt maar één keer een Tech-Edge. Deze gaat een autoleven mee. Of langer.

Het voordeel van een goed wideband systeem ten opzichte van de standaard lambda-sensor is dat deze over de volle range de uitlaatgas samenstelling kan meten. U kunt daarmee een auto goed afstellen: de sensor vertelt u dat de motor te arm of te rijk staat afgesteld, maar ook hoeveel. Met programmeerbare systemen kunt u zelfs onder vollast het mengsel laten bijregelen door de breedband lambdasensor (closed loop @ Wide Open Throttle). Voor auto's voor sportief straatgebruik kunt het management systeem "foppen" door de oorspronkelijke lambdasensordraad aan te sluiten op de geëmuleerde narrowband draad en in de software het lambda=1 signaal te "verschuiven" naar een iets rijker gebied.

Kortom, een wideband lambdaset is de allereerste vereiste voor iemand die serieus met zijn passie bezig is. Kijk ook bij management-tech voor meer technische info over de wideband lambda sensor.

 De produktrange die wij op voorraad hebben:

TechEdge 2J9:

2J1

Deze wideband kit komt als compleet pakket met sensor en de benodigde bedrading. Het is de meest voordelige en ook de meest populaire lambda-module die wij voeren. Ze is uiterst stabiel en geeft een uitstekende en betrouwbare meting. Plug & Play met de volgende features:

  • Precisie binnen +/- 0.1 AFR in de Air Fuel Ratio range van 11 to 17.
  • Differential WBlin wideband 0-5 Volt output.
  • Gebruikt de nieuwere Bosch LSU 4.9 sensor
  • WBlin configureerbaar (9.5 bit DAC) van AFR=9.0 tot free-air.
  • Auto-cal button calibration met sensor in free-air.
  • NBsim narrowband (9.5 bit configureerbare) output.
  • 2 analoge 0 to 5 Volt outputs sampled tot 40/sec.
  • RPM input van Tacho of ECU voor logging.
  • PULSE input van Vehicle Speed Sensor (VSS) of cruise control voor logging.
  • 10.5 to 19.5 Volt DC voedingsspanning (max 3 Ampere).
  • Gratis logging software (optionele upgrade available).
  • Fiberglas afgeschermde kabel - ABS plastic behuizing.
  • RS232 output voor datalogging en communicatie.
  • Compatible met de Adaptronic RS232 aansluiting (seriële data connectie) 
  • Optioneel leverbaar met LX1 display met witte achtergrond verlichting
  • LX1
    LX1 display

    Zie de webshop voor onze prijzen. De 2J1 heeft als enige unit die wij voeren géén on-board geheugen voor datalogging. Met behulp van een laptop is dataloggen echter wel mogelijk en zullen de ingangen gelogd worden indien deze aangesloten zijn op een sensor.

    Het LX-1 Display kan de AFR weergeven en omschakelen naar Lambda. Indien de tacho-in van de lambda-module is aangesloten op het motormanagement systeem (of min-pool bobine) geeft dit display desgewenst het toerental van de motor weer. Tevens kan ze een 0-5V ingang weergeven van de lambda-module. Met de 2e knop op dit display is de ingebouwde datalogger van de duurdere modellen lambda-module's in te schakelen. Kijk in de shop voor de prijzen.

     

    De Techedge 3B1

     

    TechEdge 3B1
     

     

    een proffesioneel systeem met datalogging feature ingebouwd. Dit systeem heeft een onboard geheugen van 1MB. Er zijn diverse sensoren aansluitbaar:

    totaal 6x analoge ingangen (0-5V) voor bijvoorbeeld drukmeters (MAP, oliedruk, brandstofdruk) waarvan er vier zijn te configureren als thermocouple aansluiting voor bijvoorbeeld EGT meting, RPM input (negatieve pool bobine of puls  aansluiting ECU)

    Kijk voor prijzen in onze online shop.

    De Techedge 3H1

    Techedge 3H1

    Dit systeem is vergelijkbaar met de 3B1 maar geschikt voor motoren met 2 uitlaten (V motoren). Deze TechEdge heeft 2 widebandcontrollers ingebouwd en ondersteund zo 2 wideband lambda sensoren.

    Kijk voor prijzen in onze online shop.

    In de regel zijn de bovenstaande artikelen uit voorraad leverbaar.

    Zie ook de site http://www.wbo2.com

     
    < Vorige   Volgende >