155 Twinspark 2.0

 

Alfa 155 2.0 TS 

Deze circuitauto was gechipped. De eigenaar wou echter meer vrijheid om de motor zelf te kunnen afstellen. De aanvankelijke afspraak was de auto volledig te voorzien van een nieuwe kabelboom met een KdFi. Toen wij de auto echter aangeleverd kregen zagen wij al snel dat de originele kabelboom zich prima liet ombouwen naar een KdFi Motronic ombouw. Wij hebben een originele behuizing leeg gehaald en daar de KdFi in geplaatst. Samen met een Techedge wideband 2J1 module en LX-1 display.

Het tunen van de auto was een verhaal op zich. Tijdens een eerdere testrit hebben wij de injectoren moeten vervangen door grotere exemplaren. Iets wat de chip-tuner niet had opgemerkt. Een rit door de afgelegen wegen van Beneden Leeuwen tijdens carnaval was een bizarre ervaring. Af en toe een Carnavals optocht voorbij en samen met de eigenaar in het donker het gaspedaal van de 2.0 TS op de rechte wegen gevloerd. De 2.0 TS schreeuwde het uit en een ongeblazen hoogtoerige motor sleurt er dan enorm aan. Instant power. Ik ben een turbo-liefhebber, maar hier valt goed mee te leven. De motor gaf een prachtig mooi koppel en pakte zeer mooi op. De auto hakte letterlijk door de versnellingen en dan nu nog met een versnellingsbak met lange overbrengingen.

Fantastisch leuk N/A project. Zeer mooi opgebouwde motor en auto door H&S-corse. Puntgave wagen.

Deze auto gaat begin april de rollenbank op. Wij zijn zeer benieuwd of we na de "street-tune" er nog wat extra PK's uit kunnen toveren.

 
< Vorige   Volgende >