E30 325i ITB

De eigenaar van deze prachtige knal-oranje circuit BMW 325i E30 had bij ons een KdFi, bobine's en een TechEdge wideband systeem afgenomen. Vervolgens alles volgens aanwijzing keurig ingebouwd.

De finishing touch werd aan ons overgelaten: de inbedrijfstelling. Natuurlijk heel spannend om dit zelf te doen, maar we maken ook klanten mee die complete startmotoren nodig hebben om de motor aan de praat te krijgen. Carterexplosies, doorgebrande management systemen en opgeblazen spruitstukken, we hebben ze aan de telefoon gehad.. Door stapsgewijs en met ervaring de functies te testen kan je deze taferelen voorkomen. Bovendien hebben laten wij zien hoe uw systeem werkt zodat u verder kunt als wij klaar zijn.

De auto kwam binnen op een aanhanger. Wij zijn met de klant alle instellingen doorgelopen en hebben de laptop van de klant geconfigureerd op het KdFi systeem. Vervolgens hebben we alle actuatoren getest (bobine's, injectoren) en het triggerpunt bepaald.

Dankzij die voorbereiding sloeg de motor de allereerste poging aan en liep meteen mooi krachtig rond.

Bij deze een plaatje van de motor van de BMW. Een M20 blok voorzien van ITB's (Individual Throttle Bodies) van een motorfiets op een aangepast standaard spruitstuk. De bobine's staan op een beugel boven de kleppendeksel en het zijn er in totaal 6 waardoor de BMW motor nu een flinke vonk krijgt.

E30 325i

 
< Vorige   Volgende >