Sport-remmen

Remmen ! 

Een auto snel maken kunnen wij wel.

Maar ze moet ook nog (veilig) kunnen stoppen. Bij het testrijden remmen wij nog wel eens af van ~120 kilometer per uur naar ~40 kilometer per uur om een nieuwe run te maken. Een juiste afstelling is enkel te verkrijgen door te accelereren.

Bij veel auto's is er van de remwerking na de 2e keer remmen ernstig verminderd. Vandaar dat wij zijn gaan kijken naar een oplossing die wij gemakkelijk en betaalbaar kunnen toepassen op ieder type voertuig.

Wij bieden nu een volledig assortiment van sport-remschijven en sport-remblokken aan. Dit zijn remschijven van hoge kwaliteit welke nabewerkt worden. In combinatie met sport-remblokken van hoge kwaliteit en moderne materialen zal de remwerking duidelijk verbeteren. Wij kunnen een set aanbieden voor ieder type voertuig dat is voorzien van remschijven.

Deze sport-remschijven en remblokken bieden wij in 2 varianten aan:

Sport: 

De schijven van hoge kwaliteit worden geperforeerd in een speciaal patroon. Dit patroon is voor de linker en rechter schijf gespiegeld om zo de juiste werking te garanderen. De perforatie wordt nabehandeld om doorscheuren te voorkomen. De perforaties in de schijf voeren het remstof en de vrijkomende gassen van de remblokken af onder extreem remmen. Bovendien zorgen ze voor een een betere koeling. De Sport-remschijven zullen bestand zijn tegen hevigere rembelastingen en de blokken zullen langer hun remwerking behouden. Rem-fading zal minder snel optreden.

Remschijf perforatie

Ultra-Sport:

Deze Sport-remschijven hebben dezelfde behandeling ondergaan als de Sport-uitvoering. Maar deze Ultra-Sport remschijven krijgen een nabehandeling. Deze schijven worden in een 4 uur durend proces verhit naar 1200 graden. Hierdoor raken de schijven uitgegloeid en zullen de schijven veel minder gevoelig worden voor de extreme temperaturen waaraan ze blootgesteld worden. De schijven zullen een veel betere struktuur krijgen. Dit komt doordat het staal van de schijf tijdens het normale produktieproces op meerdere plaatsen tegelijk zal stollen bij afkoelen. Wanneer de stol-velden elkaar raken ontstaat er een minder stevige verbinding. Door de schijven opnieuw te verhitten zal het metaal veel beter in elkaar vloeien en zal er een veel sterkere cohesie tussen de metaalmoluculen vormen. Dit maakt het verschil. Wij leveren deze Ultra-sport remschijven veel aan competitiewagens.

Schijfrem 

Kit's:

Wij kunnen een kit samenstellen in combinatie met remblokken om een optimale rem-performance te verkrijgen. Samen met een goed gangbare remklauw, verse remvloeistof en deze uitgekiende rem-onderdelen kan dit tot een behoorlijk verbeterde remvertraging leiden met de standaard remklauw tegen een gunstige prijsstelling.

En niet onbelangrijk: de schijven zien er ook nog eens fraai uit door hun perforatie.

Vraag ons om een offerte via het antwoordformulier. Vermeld de volgende gegevens:

Merk, type en motorinhoud, bouwjaar, vooras of achteras (of beiden), remblokken voor straat gebruik, sportief straatgebruik, rally of circuitgebruik.

Een auto snel laten vertragen kunnen wij nu dus ook.

Enkele voorbeelden:

Alfa Romeo 75 TS / Turbo:

remschijf voorkant per set: € 340,- incl. BTW

Remblokken Ferrodo Racing: € 199 incl. BTW

Chrystler 300C remschijf voorkant per set: € 450,- incl. BTW

Dodge Caliber remschijf voorkant per set : € 450,- incl. BTW

 

 
< Vorige   Volgende >