Peugeot 205 1.4 Turbo

De Peugeot is voorzien van een 1.4 motor met een erg fraai gemaakt spruitstuk van lasbochten. Er zit een TD04 turbo op. Erg kunstig gemaakt. Redelijk low-budget, maar zeer veel creativiteit. Natuurlijk zou een 1.9GTi met een turbo wellicht qua performance een betere keuze zijn. Maar vergis je niet in deze blokjes: ze zijn sterk, maken heel gemakkelijk veel toeren, liggen voor een habbekrats op de sloop en erg belangrijk: zijn licht. En dat zou deze 205 nog wel eens heel lekker doen sturen.

 Peugeot 205 1.4 Turbo

Maar er waren problemen. Het mechanische deel was het punt niet. Dat zat allemaal meer dan goed. De motor maakte misfires. Als de lambda-sensor verwijderd werd zag je de blauwe vlammen voorbij schieten. Dit is niet goed.

205 Turbo

De ECM werd bij mij afgegeven nadat deze helemaal de geest had gegeven. Er bleken diverse printbanen volledig verbrand. De ECM kreeg een by-pass operatie om hem toch weer on-line te krijgen. Na een volledige checkup waarbij een ignitiondriver, een PWM idle driver, een aantal diodes en printbanen vervangen werden deed de ECM het weer, kreeg nog een processor upgrade mee en werd getest op de auto.  De installatie in de auto bleek na controle in orde. Tot grote vreugde van de eigenaar. Want die kwam er zelf niet meer uit. Nu de auto weer netjes loopt kan het tunen weer verder gaan. Pas op voor een Roland-garros groene 205. Kon wel eens een snelle leeuw in schaapskleren zijn !

 
< Vorige   Volgende >