BMW 3.0 CSi

Een BMW 3.0 CS met een motortransplantatie uit een BMW 530i. De nieuwe naam voor de auto is dus: 3.0CSi

Dit is een interessante optie voor de BMW rijders die al langer kampen met carburateurproblemen en meer vermogen wensen !

Wij leveren ook kant en klare motronic behuizingen uitgerust met KdFi voor uw M20 / M30 / M50 project.

 BMW 3.0 CSi

Een BMW 3.0 CS die wordt omgebouwd naar 3.0 CS. De eerste motor was door cavitatie volledig vergaan. Het water kwam door de cilinderwanden. De 2e motor was bij installatie al niet fris. Er is oeverloos gerommeld met carburateurs en afstellingen, maar het zat er gewoon niet in. Uiteindelijk is besloten ook dit blok eruit te halen en na demontage bleek dat geen verkeerde keuze te zijn. Het blok was OP.

 BMW 3.0 CSi

Nu komt er een blok in van een BMW 530i. Dit is een M30 blok. Dit blok gaat er redelijk eenvoudig in en na wat aanpassingen zit het op zijn plek. Natuurlijk is het originele motormanagement niet te gebruiken omdat het veel te complex in de auto verweven zit. Het is eenvoudiger en goedkoper een nieuw te installeren, hetgeen ook ruimte geeft voor vemogenstoename. De luchtmassa meter is niet meer benodigd en dit gaat wel wat PK's opleveren. Inmiddels hebben we een testrit achter de rug en kwamen we er al snel achter dat de motor inderdaad meer lucht tot zich neemt: de injectoren hielden het niet meer bij. De brandstofdruk moest hoger.

BMW 3.0 CSi

 

 
< Vorige   Volgende >